Anbefaling: Hvor taler du flot dansk

I plejer at være glade når jeg kommer med en anbefaling til læsning på ferien, så nu har jeg fundet endnu en frem til jer, nemlig bogen “Hvor taler du flot dansk” af Abdel Aziz Mahmoud. Jeg har længe været fascineret af Abdel og hans holdninger i forhold til kultur og integration, derfor er jeg nu også stor fortaler for hans nye bog. Bogen er godt skrevet og giver i den grad stof til eftertanke og sætter tingene i perspektiv. Jeg vil kun give den min varmeste anbefalinger, især som læsning på årets ferie.

“Hvor taler du flot dansk!” er en tankevækkende bog om, hvordan det er at elske Danmark – og alligevel ofte føle sig som en uønsket gæst.

Abdel Aziz Mahmoud er en kendt tv-journalist, der bare gerne vil have lov til at være … ligesom alle andre danskere. Men det kan være svært at få lov, hvis man som Abdel er en muslimsk flygtning af første generation.

Hans biografi “Hvor taler du flot dansk!” er et dynamisk, humoristisk og bevægende indspark i den skarpladte debat om indvandrere og integration. Med udgangspunkt i sine egne og sin families erfaringer efter 30 år i Danmark sætter Abdel fokus på alt fra sin mors desperate forsøg på at lære de danske naboer at kende til det tragikomiske i konstant at blive rost for sin fine udtale. Abdels biografi er dog også en fortælling om at succesfuld integration er mulig, hvis man arbejder hårdt og udviser nysgerrighed, en god dosis selvironi og humor (fra begge sider af ligusterhækken) i kulturmødet mellem vestlige og arabiske traditioner. Køb “Hvor taler du flot dansk” her hos Saxo.com, hvor det både er muligt at købe bogen som almindelig bog og e-bog.

Husk også at se mine tidligere foreslag med læsestof til ferien her.

Skriv et svar