Hvad arbejder jeg med?

Jeg er flere gange over de seneste par uger blevet spurgt om, hvad jeg egentlig arbejder med. Hvad er mit arbejde? Hvad arbejder jeg med? Hvordan tjener jeg penge og tjener jeg overhovedet penge?

Jeg har lidt forskellige jobfunktioner, men alt sammen er noget der foregår online. Jeg ved det for en del godt kan være svært at forstå hvordan man kan tjene penge online og hvorfor jeg ikke bare har et almindeligt job. Svaret: Mit arbejde er min hobby og kan jeg kombinere det med at tjene en lille indkomst, så er jeg kun godt tilfreds. Fordelen ved at jeg arbejder online, er at jeg kan tage mit arbejde med alle steder og arbejde alle tider på døgnet.

Men hvad er mit arbejde? Jeg arbejder blandt andet som tekstforfatter for lidt forskellige danske virksomheder og udover det er jeg både ejer og medejer af forskellige hjemmesider, der alle er med til at sikre en lille månedlig indtjening. Den månedlige indtjening er pt ikke så høj, men den er langsomt stigende og jeg/vi tror på det nok skal lykkedes. Derudover jeg/vi har tanker og ideer liggende til flere spændende online projekter. Her er et par af de sider jeg er medejer af:

Alletidersgave – Kort fortalt en hjemmeside, hvor der gives gode tips til at finde den rette gave uanset anledning og prisleje. Hjemmesiden opdateres løbende og især den kommende tid, skal der arbejdes meget med den, da julen jo stille og roligt nærmer sig.

Alletidersdag – en hjemmeside med fokus på at give barnet den perfekte børnefødselsdag. Siden indeholder gratis downloads, opskrifter, lege samt en masse inspiration til at skabe det rette univers til børnefødselsdagen.

Ved de to sider tjener jeg/vi et lille beløb, hver gang der er nogen der køber noget via siderne.

Bloggen her er pt en af de sider som jeg driver helt selv, bloggen oprettede jeg da jeg følte et behov for et frirum hvor jeg kunne dele nogle af alle de oplevelser, tanker, frustrationer og drømme jeg dagligt render rundt med. Bloggen har en meget lille indtjening, som primært sker hvis jeg er heldig at nogen trykker på en reklame. Bloggen er mit frirum og jeg har ingen forventning om at den skal indtjene mig store summer.
Din egen blog?

Kunne du også godt tænke dig at prøve kræfter af med at blogge eller online iværksætteri? Så kan jeg kun anbefale dig at kaste dig ud i det. Men jeg kan lide så godt advare, det tager tid og energi at bygge en succesfuld side op og kræver en stor bunke tålmodighed. Jeg startede selv med online iværksætteri for knap 2,5 år siden, første 1 ½ år kørte jeg med fuldtidsjob i Danmark og 1 hjemmeside ved siden af. Fuldtidsjobbet blev opsagt i august 2015 og siden har jeg kørt fuld tid på opbygning af hjemmesider. Jeg har dage hvor jeg arbejder 1-2 timer, men jeg har også dage hvor jeg arbejder 14-15 timer, fordelen er bare at det er mig selv der styrer min arbejdsdag.

Men hvordan starter man?

Går du og leger med tanken om at starte din egen hjemmeside/blog, så tænk først over hvad du ønsker at opnå med den. En hjemmeside kræver tid, der skal både leges med design, opsætning, søgeordsoptimering og ikke mindst tekster. Kunne du godt tænke dig at begynde på dit første online projekt eller blog, så vil jeg anbefale dig at købe dit eget domæne. Men hvorfor skal du blogge på dit eget domæne? Det er der rigtig mange grunde til, men den vigtigste grund er, at du får den fulde kontrol, ejerskab og flest muligheder med din side. Med f.eks. en gratis blog på andre sider, har du ikke mulighed for helt selv at designe din side, som du vil. Din frihed er begrænset, du har sværere ved at komme til at tjene penge på din blog, og dit indhold er nogle tilfælde heller ikke eget af dig.

Jeg/vi køber altid vores domæner hos unoeuro. På unoeuro kan du nemt købe dit domæne navn, opsætte mailadresser i navnet, se antal besøgende på hjemmesiden samt meget mere. Første gang du køber en hjemmeside skal du købe et webhotel med (start med et bronze webhotel), ønsker du at lave flere sider senere hen, kan de kommende sider knyttes til det samme webhotel. Prisen på et domæne afhænger af hvilken endelse du vil have på dk, com, info osv, se hele udvalget hos Unoeuro. Det er super nemt at købe domæne og med få klik har du så din egen hjemmeside. Når du først har hjemmesiden skal du have fundet et tema til din side. WordPress tilbyder masser gratis temaer, så her kan du nemt finde lige det tema der passer dig bedst. Herefter handler det bare om at tilpasse siden så den passer til dine behov og din smag i forhold til opsætning og farver.


Hvis du ønsker hjælp til køb, opsætning og design af hjemmesider, er du meget velkommen til at kontakte mig på danskityrkiet@gmail.com.

Hvornår kommer alle læserne?

En god hjemmeside tager tid at køre og kræver at der lægges en del timer i den. For at få fat på en masse læsere kræver det en del aktivitet fra din side. Der skal både skrives gode, regelmæssige og informative tekster der trækker læsere til, derudover kræver det også at du markedsfører siden hvilket både kan gøres via dit netværk, sociale medier eller ved  at kommentere på andres blog. Men det tager tid at opbygge en fast læsergruppe og her kræver det en god omgang tålmodighed og ikke lade det slå dig ud.

Når du er begyndt at få lidt faste læsere på bloggen, kan du begynde at overveje at sætte reklamer på din blog. Her kan jeg anbefale dig at blive affiliatepartner med Partner-ads og Tradetracker, du kan sagtens være medlem begge steder. Der findes flere lignende virksomheder, disse er dem jeg/vi har bedst erfaring med og hvor det meste af vores indtjening kommer fra. Fordelen ved disse firmaer er at de har en masse aftaler med forskellige webshops, som sikrer dig en hvis procentdel hver gang nogen klikker på reklamen via din side og foretager et køb. Husk vælger du at sætte reklamer på din side, så husk at de skal passe til din sides indhold og den målgruppe du ønsker at ramme.


Indlægget Hvad arbejder jeg med? indeholder affiliatelinks

6 Comments

 1. Sjovt så lig vores situationer og interesser er.
  Har I mange år beskæftiget mig med skriverier, hjemmesider, forretning, søgeoptimering, blogging, børne-området, Tyrkiet osv…
  Tak for et super spændende og informativ indlæg. Meget inspirerende og brugbart (i hvert fald til at se længere frem og holde i)
  Vejen er lang…. Men godt at der er flere om det.
  Måske skulle vi alle holde et “tyrker-erfa-møde” en dag, det kan lade sig gøre?

 2. Hej Sanne,
  Spændende indlæg og endnu mere spændende arbejdsform du har fået stablet på benene. Det må give meget frirum samt kontrol og styring af egen tid. 🙂
  Hvordan er “cost of living” og kender du noget til visum mulighederne i Tyrkiet?
  Venlig hilsen,
  Ole

  1. Tak, jeg er glad for du fandt det interessant. 😉
   Mine leveomkostninger og budget, kræver vist et indlæg for sig selv. Det kommer snarest. I forhold til visum reglerne, kender jeg da noget til det. Hvad er det præcist du ønsker at vide? Du skal evt være velkommen til at kontakte mig via mail – danskityrkiet@gmail.com eller Facebook.

   Mvh Sanne

   1. Hej Sanne,

    Fantastisk! Jeg vil holde øje med bloggen for sådan et indlæg, det kunne nemlig være rigtig spændende hvordan en dansker ser og oplever det kontra de “officielle” prissammenligninger man ellers kan finde på internettet.

    Jeg tænker primært på “længere ophold”, altså ikke den normale 1-2 ugers ferie i Tyrkiet, men derimod måske et par måneder eller tre (jeg kan nemlig fornemme at det typisk er ~90 dage som mange lande har som “grænse” for “almindelige rejsende”). Research endelige ikke noget, det var mere vist du have brugbar information lige ved hoften. Det kunne nemlig være rigtig godt og sundt at opleve andet end de grønne danske græsmarker i en længere periode. 🙂

    God søndag.
    Hilsen Ole

Skriv et svar