Historien om asure

Igår var jeg så heldig at blive budt på en omgang asure. Du er måske også blevet det? Det er nemlig meget normalt og traditionelt at man i disse dage laver asure og deler med venner og familier.

Jeg har et stykke tid prøvet at finde historien om asure frem til jer, men synes jeg hører forskellige udgaver af hvorfor man serverer den.

Den historie der der dog oftest går igen er historien om at der et Noahs budding. Asure betyder nemlig tiende på arabisk og det er meningen at man skal servere denne suppe/budding d. 10. dag i den første måned efter den muslimske kalender. Dagen skulle desuden være den dag hvor Noahs ark strandede på Ararat – og Noah skulle efter sigende have tilberedt asuren af det resterende forråd som bestod af tørret frugt og korn, for at fejre dette.

Asure bliver lavet på mange forskellige måder, de fleste husmødre har nemlig deres helt egen måde at lave den på. Lige den udgave jeg fik var der ikke granatæble på, det plejer dog ellers at være en ingrediens der går igen ved de fleste.

Hvis nogle af jer kender mere til historien om asure og evt har lyst til at dele en opskrift med bloggen, vil dette virkelig blive værdsat.

2 Comments

  1. Asure laves 10 dag i islamisk.mdr Muhharem:Den dag har gud redet Jøderne fra Faraonen(Yom Kipur),den dag har Noah landet med arken ved Araffat bjerget og den dag profetens barnebarn profet Ahmed blev drabt.Så der laves dessert efter faste som indeholder fra 7-77 forkellige korn,bønner og frugt,nødder som koges i en kompot med kanel og nellike samt lidt sukker.Man skal dele mellem fatige,naboer og venner til at dele prosperitet.Opskriften fejler aldrig men smager bedts når der er rigtig mange forskellige.I år har jeg brugt citron,æble,valnødder,tørrede frugter,havre,etc og børnene var vilde med det

Skriv et svar