Flyrettigheder ved flyforsinkelse med tyrkiske flyselskaber

Skolernes sommerferie er for alvor gået i gang, hvilket giver travlhed i landets lufthavne. Men for en del passagerer starter eller slutter ferien desværre på en sur måde. Nemlig ved at flyet bliver forsinket, ombooket eller i værste tilfælde aflyst.

Læs generelt om flyrettigheder her: Har du krav på kompensation?

Et af turisternes favoritrejsemål er Tyrkiet, hvor det både er muligt at rejse til med de danske rejseselskaber men også via flere tyrkiske flyselskaber. Men hvordan er man stillet, hvis forsinkelsen sker med et tyrkisk selskab og er reglerne de samme som i EU?

På en del punkter er reglerne de samme, men på visse områder adskiller de sig også fra EU-reglerne.

Ved flyvning med tyrkiske selskaber fra Danmark gælder EU-lovgivningen, hvor der kan søges om kompensation hvis du ankommer 3 timer senere til din endelige ankomst destination.

Ved flyvning med tyrkiske selskaber fra Tyrkiet gælder tyrkisk lovgivning, der skal være 7,5 timers forsinkelse i forhold til ankomsttidspunktet til slutdestinationen, for der kan søges om kompensation. Forsinkelsen opstår typisk hvis der er en forsinkelse på det første fly, så passageren ikke når sit næste fly. Flyselskabet skal sørge for en ombookning.

Skulle der ske en aflysning af flyet er det nok med 2 timers forsinkelse.

De beløb der kan søges i kompensation er de samme uanset om man bruger den tyrkiske lovgivning eller EU-lovgivningen:

  • 100 Euro i kompensation ved indenrigsflyvninger.
  • 250 Euro i kompensation ved flyvninger under 1.500 km.
  • 400 Euro i kompensation for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
  • 600 Euro i kompensation på flyvninger, der er længere end 3.500 km.
Husk desuden at hvis forsinkelsen er over 2 timer, kan du gøre krav på mad og drikke fra flyselskabet. Huske at gemme kvitteringer, hvis du selv ligger ud for de ekstra udgifter.

Kompensationen kan søges, hvis flyselskabet kan tillægges årsagen til flyforsinkelsen.

Mange danske passagerer opgiver hvert år at tage kampen mod de tyrkiske selskaber, simpelthen fordi det er for besværligt.

Flycancel er en dansk klagevirksomhed, der hjælper forsinkede flypassagerer med opkrævning af den erstatning som de har krav på, op mod 600 Euro pr. billet. Det er muligt at gå 3 år tilbage og søge om kompensation.

Flycancel har kontorer både i Danmark og Tyrkiet. Flycancel har særligt fokus på tyrkiske flyselskaber og de har advokater i Tyrkiet, hvilket gør de kan vinde sagerne på max. 3 måneder.

Indlægget er lavet i samarbejde med Flycancel og Rejstiltyrkiet

Skriv et svar