Bulgur Pilavi opskrift

Bulgur Pilavi opskrift

I får lige endnu en opskrift, denne gang Bulgur Pilavi. Bulgur Pilavi er endnu en af mine favoritter, det smager fantastisk og er en rigtig god erstatning i stedet for ris.

Jeg må hellere lige bemærke, at når jeg ligger opskrifter ud, at lige som der kan være mange variationer af danske opskrifter, gør det samme sig gældende i Tyrkiet. Hvert område og hver husmor har sin måde at lave mad på. Den version jeg deler, er den jeg har lært at min tyrkiske svigermor.

Bulgur Pilavi opskrift (til 4 personer)

Ingredienser:

200 gram bulgur

1 løgChiliflager

1/2 dl olie

2 spsk  tomatpure

5 del vand

1 bouillon

kirmizi pul biber (chiliflager)

salt.

Fremgangsmåde:

Start med at hakke løget. Skyl bulguren i en si. Hæld olie i gryden, put løg i og rør rundt. Tilsæt herefter tomatpure  og rørt rundt, lad det trække lidt. Bland bulguren med resten og rør det godt sammen, fyld derefter vand og boullion i gryden. Rør rundt til det begynder at koge og skru herefter ned for blusset, læg låg på gryden og lad det passe sig selv ca 10 min. Rør da rundt og tjek evt om det skal have ekstra vand, tilsæt salt og chiliflager efter smag.

Bulgur pilavi er en god erstatning i stedet for ris og smager fantastisk sammen med både köfte, kylling og fisk. Skal du/I have en kødfri dag, smager det også lækkert sammen med en god omgang salat og evt tzatziki. Bulgur pilavi kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, hvis du ønsker at lave en større portion.

Har du en anden variation af nogle af de opskrifter jeg ligger her på siden, er du altid velkommen til til at ligge en kommentar.

SE OGSÅ: Bulgurlu ispanak (Bulgur med spinat)

Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.Alanyadk.dk, www.danskityrkiet.dk og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.

 






1 thought on “Bulgur Pilavi opskrift”

error: Content is protected !!