Brødhuset i Abuuşaği

Da jeg i november besøgte kærestens landsby for første gang sammen med Tea (læs hendes blog her), blev vi mødt af et syn vi ingen os havde set før.

I landsbyen og de omkringliggende landsbyer, var der nemlig en masse af disse spidse huse. Og selvfølgelig har mine svigerforældre også sådan et spids hus, hvilket var perfekt, for så fik vi stillet vores nysgerrighed. Det spidse hus er et brødhus. Svigermor bruger huset til at bage kæmpe portioner af brød, primært yufka som opbevares henover vinteren og deles med familien.

16129650_10154917262792445_928174506_o

16130143_10154917262812445_1062394602_o

16121743_10154917262832445_246736203_o

16129645_10154917262852445_1314682460_o

Med den danske tankegang, vil man måske tænke at brødet hurtigt mugner, men grundet den køligere temperatur kan holde sig et godt stykke tid. Før det spises, dyppes lidt vand på.

Jeg fik selv en portion af dette brød, da svigermor besøgte os i Alanya og det smagte fint.

Udover svigermor bruger huset til bagning og brød, bliver der blandt også lavet pekmez der. Den pekmez hun laver er lavet på vindruer, fra egen mark og smager super godt. Jeg er normalt ikke den store fan af pekmez.

16145873_10154917262697445_296265338_o

Der var meget koldt da vi besøgte landsbyen og vinterens forråd var for længst lavet. Så dagens billeder er delvist mine egne fra turen og billeder lånt af min svigerinde.

Hun og resten af familien kender til bloggen og de støtter gerne – da de kan se hvor meget bloggen betyder for mig.

 




 

Skriv et svar