tyrkisk börek opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkisk mad, tyrkisk brød, nemme tyrkiske opskrifter, börek opskrifter, börek med persille og feta, dansk i tyrkiet, alanya blogger, alanya blog, tyrkiet blogger, tyrkiet blog,
Alle indlæg Opskrifter Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter

Peynirli Tepsi Börek opskrift – Tyrkisk börek med fetaost og persille

En af de mest besøgte opskrifter på bloggen, har længe været tyrkisk börek med spinat og løg. Peynirli Tepsi Börek opskrift – Börek med fetaost og persille, er jeg slet ikke i tvivl om vil blive lige så populær.

I dette indlæg følger en nem börek opskrift med fetaost og persille.

Når jeg tænker på tyrkisk morgenmad er tyrkisk börek ofte i mine tanker. Det er noget af det første jeg smagte, da jeg første gang besøgte et tyrkisk bageri for mange år siden. Og jeg var solgt fra første bid! Et stykke lunt tyrkisk börek serveret med tyrkisk te, smager himmelsk. Har du endnu ikke smagt det, så prøv det næste gang du besøger en tyrkisk bager.

Eller du kan med denne opskrift prøve at lave börek derhjemme selv. Det er forholdsvist simpelt, kræver ikke så mange ingredienser.

Peynirli Tepsi Börek opskrift – Börek med fetaost og persille

(6-8 personer, 75 minutter)

Ingredienser

8-10 bløde yufkabrød eller filodej

500 gram fetaost

1 bundt bredbladet persille

750 ml mælk

3 æg

1 tsk salt

Olie til pensling

Smør til pensling

 

Fremgangsmåde

Start med at lave fyldet. Fetaost og groft hakket persille blandes grundigt i en skål, så osten smuldrer.

Pisk æg, salt og mælk sammen i en anden skål. Mælkeblandingen tilfører yufkabrødene fugtighed, så de ikke tørrer ud, ved bagning i ovnen.

En börek lægges sammen som en lagkage. I bunden lægges yufkabrød, efterfulgt af mælkeblandingen og dernæst fyldet af fetaost og persille. Disse tre lag gentages 6 gange og der afsluttes med mælkeblandingen.

Pensl en bradepande med olie og læg det det første yufkabrød på. Hæld ca. 1 dl mælkeblanding over yufkabrødet og fordel ost og persille ligeligt.

OBS! Bemærk at fyldet ikke dækker hele yufkabrødet. Fordelingen af lidt ost og persille imellem hvert lag yufka, giver en luftig börek. Ønskes en mere kompakt börek, lægges kun 1-2 lag med ost og persille, men stadig mælkeblanding imellem hvert lag.

Gentag processen med yufkabrød, mælkeblanding samt ost og persille, til hele osteblandingen er brugt.

Afslut med et yufkabrød og pensl med den sidste mælkeblanding.

Bag börek i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 minutter. Tag böreken ud, pensl overfladen med smør og bag den i yderligere 20 minutter.

Server börek lun.

Fakta

Der findes mange forskellige varianter af börek f.eks. sigara börek, su börek og gül börek. Generelt er börek en meget populær spise i hele Mellemøsten.

Börek kan laves med mange varianter af fyld f.eks. fetaost og persille, kartoffel og chili, spinat og løg samt hakket oksekød.

Yufkabrød kan købes hos de fleste arabiske grønthandlere, men du kan også med fordel bruge filodej. Filodej kan fås i det fleste supermarkeder, en pakke indeholder typisk 6-8 “pandekager”.

Velbekommen

Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.