Aglayan pasta – tyrkisk svampet chokoladekage

Så blev det atter tid til en tyrkisk opskrift og endnu en gang er det en af de søde af slagsen, nemlig chokoladekage. Hvem elsker ikke chokoladekage? Jeg kender hvert fald ikke mange der siger nej til en lækker chokoladekage. Her får du opskriften på en lækker tyrkisk svampet chokoladekage, på tyrkisk kaldet Aglayan pasta (hvilket betyder grædende kage).

Ingredienser til Aglayan pasta

Kage

4 store æg

1 vandglas sukker

1 teglas mælk

1 teglas olie

3 spsk kakao (med top)

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljepulver

Lidt salt

ca. 2,5 vandglas mel  

Ved fyldet til kagen, har jeg lavet en tyrkisk og dansk udgave. Da Krem Santi kan være svær at finde, medmindre man bor i Tyrkiet.  

Creme og glasur (dansk måde)

1 glas mælk

1 bøtte mascarpone (kan du godt lide kagen ekstra cremet, brug da 2 bøtter)

Vaniljesukker

Flormelis

Chokoladesovs eller chokoladeglasur (flormelis, kakaopulver og vand)  

Creme og glasur (tyrkisk måde)14285330_10154488358117445_2007893313_o

1 glas mælk

1 pose Krem santi

1 pose bitter chokoladesovs + 1 l mælk

 

Fremgangsmåde

Del æggehvider og blommer op i hver sin skål. Kom et lidt salt i skålen med æggehvider og  pisk med en håndmixer indtil det bliver stift. Kom sukker i skålen med blommerne og pisk indtil det bliver skummet.  Tilføj derefter mælk og olie til blandingen med æggeblommer og vend massen sammen.  Kom nu mel, bagepulver, kakao og vanilje i en efter en og rør rundt. Bland æggehviderne i massen med æggeblommerne ved at vende massen forsigtigt med en dejskraber nedefra og op – hele tiden i samme retning.

Hæld dejen over i et smurt fad og bag i en forvarmet ovn ved ca. 30 min ved 170o   

Kagen skal stadig være lidt klæg indeni. Prøv evt at stikke en gaffel eller en strikkepind i kagen.

Cremen og glasuren: Klargør cremen imens kagen bager. Laves cremen på den danske måde, bland da mascarpone med vanilje og flormelis – det er op til dig hvor sød du ønsker cremen, så prøv dig lidt frem. Laver du den cremen på den tyrkiske måde, så følg opskrift for Krem santi på pakken.

Når kagen er færdigbagt og den er lun, overhældes den ligeligt med et glas mælk.  Fordel derefter cremen ovenpå kagen og lad den hvile i køleskabet.

Til sidst klargøres chokoladesovsen/glasuren og fordel den over kagen. Er chokoladesovsen lun, så lad den køle lidt af inden den fordeles ud over kagen. Lad kagen hvile i køleskabet mindst 2 timer før servering.

Velbekommen

Tip: Kan evt. pyntes med kokosmel og/eller valnødder. 14248118_10154379296937347_1928842297_o  

Facebook Comments

2 Comments

Skriv et svar