5 ting jeg har lært af at bo i Alanya

5 ting jeg har lært af at bo i Alanya

Om 2 uger er det 4 år siden at jeg rejste til Alanya på en oneway billet. I dagens indlæg har jeg samlet 5 ting jeg har lært af at bo i Alanya.

Netværk – ønsker du at bo i Alanya, Tyrkiet eller i udlandet i det hele taget, så er det vigtigt du får opbygget dig et netværk. Livet som udlandsdansker kan føles utroligt eksotisk og spændende, men det kan også være utroligt ensomt, hvis man ikke har nogen af dele tanker og følelser med. Og der er bare ting der er svære at dele med familie og venner i Danmark. Et godt netværk er guld værd og jeg værdsætter højt de skønne mennesker der er omkring mig.

Læs også gerne indlægget: Udlandsdansker og venskaber.

Sig ikke noget du ikke ønsker at høre igen – Alanya er en fantastisk by at bo i, men en ting man hurtigt indser som fastboende her, er at man skal passe på hvad man siger eller gør. Uanset hvilken by eller land man bosætter sig i, vil der være sladder. Og sladder i Alanya er da også meget normalt. Jeg har fra starten lært at være påpasselig med hvad jeg deler, fordi man ved aldrig hvor mange det kommer ud til. Og som alle andre steder kan en fjer hurtigt blive til fem høns.

Spontanitet – noget af det jeg nok elsker allermest er spontaniteten og alt ikke behøver at være planlagt flere uger i forvejen. Livet her i Tyrkiet er mere impulsivt end hvad de fleste er vant til fra Danmark. Det gode ved spontaniteten er at der når ikke at opstå en masse forventer som skal indfries.  Igår ringede et tyrkisk familiemedlem og sagde at han var på vej til Alanya for at besøge os et par dage, han ankom inat. Han ved godt sommeren er en travl periode for os, men han stadig er han kommet og fra begge sider værdsætter vi højt de timer, vi når at få sammen mens han er her.

I perioder kan det også være stressende med den spontanitet, jeg har hvert fald nogle gang ønsket der var flere timer i et døgn.

Tålmodighed – tålmodig er en dyd og vi når det nok. Nogle ting går lynende stærkt, men en del ting kræver en stor bunke tålmodighed. Særligt når nogle ting skal ordnes på offentlige kontorer, er det en god ide at sætte god til af det og gerne tage læsestof med til ventetiden. Herhjemme er jeg nok den der stresser mest, hvor min bedre halvdel som er tyrkisk tager det meget roligt og som regel først får stress lige til sidst eller når han har hørt nok på mig.

Minimalistisk livsstil – ting betyder meget mindre, særligt i en hverdag hvor en stor del af livet leves udendørs. Nuvel vi har de fleste fornødne ting vi skal bruge i hjemmet, men materialistiske ting betyder bare ikke lige så meget her. Hvis alt går vel, planlægger vi at investere i bolig inden for det næste års tid og allerede nu tænker jeg meget over hvor mange af de ting vi har, der skal med til det nye hjem. Jeg vil meget heller have få ting, der har større betydning for mig og som der bliver brugt istedet for at ligge på en hylde.

Læs også: Ting jeg har lært af at bo i Tyrkiet.

error: Content is protected !!