5 gode oplevelser i Alanya

5 gode oplevelser i Alanya, som du ikke bør snyde dig selv for på ferien:

Dimcayı: En flod der er opdæmmet ikke langt fra byen. Området mellem dæmningen og udmundingen i Middelhavet er et anderledes picnic område, hvor restauranter byder på mulighed for at spise på en tøjret tømmerflod i floden eller med fødderne i det kolde ferskvand. Er du til fisk, så er dette et godt sted at spise fisk, da restauranterne byder på egen opdræt af ferskvandsforeller. Spis en frokost, slå mave på tømmerfloden og tag en frisk dukkert i floden. Der kører lokale busser til området, fra busstationen i bazaren. Hvis du lejer bil og kører derop, så kør op og se den imponerende dæmning og Dim Cave, som er en virkelig smuk drypstenshule, der fører dig mere end 100 meter ind i et univers af gamle drypsten, der stadig drypper…

Kale; Alanyas varetegn. Ruinerne på toppen af forbjerget, byder på kultur og en spændende historie. Det er værd at købe sig til en guidet tur, for historien bag de mange ruiner er vigtig. Der findes engelsk og tysktalende guider på forbjerget og de danske rejseselskaber byder næsten alle, på en guidet tur derop. Husk at tage dit kamera med derop, for der er en 1. klasses udsigt

Hamam: Tyrkisk bad, ultimativ selvforkælelse, som du ikke bør snyde dig selv for. På med badetøjet og lad dig blive skruppet fra top til tå med olivensæbe og blød hamphandske. Det øverste lag af døde hudceller bliver pealet af og din hud vil blive silkeblød og særlig modtagelig for solens stråler. Det er derfor oplagt at besøge et hamam på en af feriens første dage.

Markedsdag: Der er markedsdage alle dage i Alanya og omegn. De mest kendte markedsdage er fredag i centrum og tirsdag ved fisk/grønt hallen. Her kan du handle friske lokale grøntsager til lave priser. Hertil kommer markedet med tøj, sko, tasker, souvenirs mv. Hvis der ikke står pris på varen, skal du prutte om prisen. Tyrkerne elsker denne tradition og er mestre i at finde denne rette pris, så både sælger og du som køber, bliver tilfredse med handlen.

Sapadere: Den særprægede kløft ind i landet, er en naturoplevelse og smuk tur. Det ligger små 40 minutters kørsel øst for Alanya og kløften er et oplagt udflugtsmål i lejet bil. Nyd turen langs Middelhavet til Demirtas og videre ind i landet, et stykke op i bjergene (ca 15 km). Her findes en sti bygget i højden, hvor det er muligt at gå langt ind i kløften. Tag dine mest fornuftige sko på og tag kameraet med.
1 Comment

Skriv et svar